Have a question about VELOUS? Here are a few answers.

Hoe passen VELOUS-schoenen in het algemeen?

Onze unisex schoenen zijn alleen verkrijgbaar in hele maten. Onze pasvorm valt normaal tot een beetje op de kleinere maat. We raden aan om een maat groter te nemen. Als je normaal gesproken een halve maat draagt, raden we je aan om een halve maat groter te kiezen. Bijvoorbeeld: als je normaal gesproken maat 39,5 draagt, kies dan maat 40.

Hoe onderhoud ik mijn VELOUS schoenen?

Het is makkelijk! VELOUS-schoenen kunnen worden schoongeveegd met een nat washandje of worden afgewassen met water. Ze zijn ook machinewasbaar bij lage temperaturen op het delicate programma met andere kledingstukken.

Houd uw VELOUS-schoenen uit de buurt van extreme hitte om de beoogde ondersteuning, flexibiliteit en pasvorm van onze gepatenteerde technologie te behouden; stop VELOUS-schoenen niet in de droger en laat ze niet gedurende lange tijd aan de hete zon blootstaan.

Waarom zijn VELOUS schoenen alleen verkrijgbaar in unisex/universele maten?

VELOUS schoeisel is gemaakt met behulp van een unieke anatomische vorm van de leest die de gemiddelde proporties en vorm van de voet voor zowel mannen als vrouwen volgt.

Zijn VELOUS schoenen waterdicht?

VELOUS schoenen zijn gemaakt van sneldrogend textiel en schuim met gesloten cellen. De schoenen nemen minimaal vocht op, dus ze zijn zeer functioneel in de buurt van water en ze drogen snel.

Moet ik VELOUS schoenen met of zonder sokken dragen?

Het is jouw keuze! VELOUS schoenen zijn ontworpen om er geweldig uit te zien en net zo effectief te functioneren, of je ze nu met of zonder sokken draagt. Houd er rekening mee dat ze iets anders kunnen passen met of zonder sokken.

Wordt de verpakking van VELOUS gerecycled?

Waar mogelijk gebruiken we gerecycled materiaal in al onze verpakkingen.

Wat is het gewicht van VELOUS schoenen?

Het gewicht hangt af van de stijl die je kiest, maar een ½ paar heren 9 of dames 11 weegt 5,2-5,5 oz, afhankelijk van de stijl.

Hebben VELOUS-schoenen voldoende steun voor de voetboog?

Absoluut! Onze Tri-Motion™-technologie, waarvoor patent is aangevraagd, heeft ondersteuning voor de voetboog ingebouwd in de tussenzool, zodat je de perfecte mix van demping, ondersteuning van de voetboog en flexibiliteit voelt.

Hoe zijn VELOUS-schoenen voor mensen met fasciitis plantaris?

Geweldig! Plantaire fasciitis treedt op wanneer uw kuiten en/of achillespees te krap zijn. Naast het zoeken naar begeleiding van een medische professional, doe je veel rekoefeningen en draag je producten die ondersteuning bieden aan de voetboog. VELOUS-schoenen hebben geweldige hieldemping en stabiliteit, verlichten de belasting van de achillespees, ondersteunen uw voetboog en helpen pronatie voorkomen.

Waar worden de schoenen gemaakt?

Onze schoenen zijn ontworpen en ontwikkeld in Portland Oregon en vervaardigd in onze partnerfabriek in China met behulp van wereldwijd geproduceerde materialen.

Heeft u andere vragen?

Geef een seintje via info@velousfootwear.nl en we beantwoorden ze graag.